“Henri Bloem Leiden: dé speciaalzaak voor elke wijnliefhebber!” staat er op de website. En dat is zeker zo! Bij ons kun je terecht voor prachtige wijnen uit de Bordeaux, spannende wijnen uit de nieuwe wereld, pareltjes onder €5-6,- en patsers van €200,-. Naast wijn hebben wij tijdschriften en boeken over wijn, wijngadgets, bestek, worstjes, glaswerk en leuke cadeaus. Tenslotte is onze winkel vaak na sluitingstijd nog steeds in gebruik met diploma cursussen, workshops, proeverijen en wijnquizen. Als je nog niet bent geweest, kom dan heeeel snel langs. Er is altijd iets moois te vinden en te beleven!

Even voorstellen

Ernst en Inge; tegenpolen in alles en daarom het perfecte duo die van de winkel een totaal en complete beleving maakt. Ernst heeft een achtergrond in Economie en Vinologie en Inge heeft een achtergrond in de Horeca en HRM en mag zich nu vinoloog in spé noemen. Voor beiden was wijn een grote hobby die inmiddels knap uit de hand is gelopen. Ernst begon wijnkoperij Henri Bloem in Leiden in 2008. Na een tijdje invallen en meehelpen is Inge in maart 2016 er voltijd bijgekomen.

Eliette is na het volgen van een aantal cursussen en naar aanleiding van haar eigen passie voor Turkse wijn ons team komen versterken, niet alleen als onze zaterdag collega maar ook als een van onze leveranciers. Wij hebben immense passie voor wijn en werken hard om de smaak van alle terugkerende klanten te leren kennen en te onthouden zodat wij jou altijd iets nieuws en spannends aan kunnen bevelen.

Ernst is Old School en Inge een Nieuwe Wereld Kind en deze combinatie zorgt voor een evenwichtige en representatieve winkel. Kom ons beter leren kennen. Vooral op de zaterdag, dan schenken we je meteen een glaasje in. Tot snel!


Team Henri Bloem Leiden rust uit na een drukke zaterdag