De Leidsewijndag jubileumeditie... daar moet je snel bij zijn!

Henri Bloem en de Hortus Botanicus hebben elkaar opnieuw gevonden. Vier met ons de Leidsewijndag 2018 in het decor van de Oranjerie. Ruim 60 wijnen te proeven, boeiende workshops, drie populaire wijnproducenten, hapjes, een hoop gezelligheid en af en toe een frisse neus halen in de tuinen; dat klinkt toch als een bijzonder goede zondag?

Ook dit jaar houden we de bezoekersaantallen wat lager dan normaal; klein maar fijn! Aandacht en ruimte voor iedereen, daar houden wij van. Wees er daarom snel bij want zondag 28 oktober is dichterbij dan je denkt.Workshop Witte WinterWijnen

Ben je na onze fantastische zomer weer toe aan rood? Ben je helemaal klaar met witte terraswijnen? Is er in jouw winter geen plek voor witte wijn? Weet je dat héél zeker?

Wij gaan je het tegendeel bewijzen! Doe mee met de workshop Witte Winter Wijnen en ontdek een paar knallers (nee, zeker niet allemaal chardonnays...) die op je winter/kersttafel zeker niet zullen misstaan.

Tijd: 13.45 – 14.30
Kosten: €5,-Masterclass Australië/Brown Brothers

Je kunt Duncan van Brown Brothers achter de proeftafel vinden maar veel interessanter is natuurlijk om zijn masterclass te volgen! In drie kwartier neemt hij je mee de Australische wijnwereld in, vertelt over de lange wijntraditie van de Brown familie en gaat hij dieper in op al hun wijnen.

Tijd: 14.45 – 15.30
Kosten: €5,-Workshop Bordeaux

Bordeaux. Wellicht wel de bekendste wijnterm in de wereld. Maar al die appellations, bekende merken, kwaliteitsniveaus en grote prijsverschillen, hoe zit dat nou echt? Doe mee aan de workshop Bordeaux om wat meer inzicht te krijgen in dit fascinerende gebied. Uiteraard wordt er wat moois geschonken!

Tijd: 15.45 – 16.30
Kosten: €8,-