Brown Brothers

All the way from Down Under, onze mates van Brown Brothers zijn dit jaar voor het eerst bij een Henri Bloem-evenement. En ze zijn zeer welkom! Zowel aan de proeftafel als in een van de workshops kun je ze alles vragen over Australië als wijnland en kun je voor het eerst kennis maken met hun hele assortiment aan wijn.

Het bedrijf werd opgericht in 1889 door John Francis Brown, die op 18-jarige leeftijd een wijngaard in Milawa, in het noordoosten van Victoria, aankocht. De Brown Brothers Winery is daar vandaag de dag nog gevestigd. Het was onder leiding van zijn zoon, John Charles Brown, dat Brown Brothers zijn reputatie als een producent die bereid is om te experimenteren met innovatieve druivenrassen neerzette.
Schola Sarmenti

De wijnen met het kruis-etiket, wie kent ze niet! De producenten van ons meest verkochte huis komen met hun prachtige lijn wijnen op de Leidsewijndag staan. Grootse wijnen met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Voor ieder wat wils en voor elk moment een geschikte wijn. Dat is Schola Sarmenti!

Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met als specifiek doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundig bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 80 jaar. De wijngaarden van Schola Sarmenti leveren alleen autochtone druivensoorten zoals de primitivo (al meer dan 500 jaar bekend in Apulië) en de negroamaro (al meer dan 2000 jaar).

Bujonis

Ook de cavaproducent Bujonis is er bij dit jaar. En daar moet op gebubbeld worden! Stoere flessen met zeer smakelijke bubbels voor een zeer schappelijke prijs; ze vliegen eruit bij ons in de winkel. Door hun hele lijn samen te proeven krijg je goed inzicht in wat de invloed van de wijnmaker is op het type mousserende wijn. Daar vertellen ze je graag meer over.

De oorsprong van Bujonis is te vinden in het dorpje Llimiana, gelegen in het gebied Lleida, Catalonië. Het familiebedrijf is in het begin van de jaren tachtig verhuisd naar de Penedès, waar diverse wijnhuizen werden aangekocht. Vandaag de dag is Bujonis één van de grootste huizen in de regio, hypermodern met de nieuwste technieken, maar altijd met oog voor traditie.