Argiano:
Bernardino Sani van de topproducent Argiano uit Montalcino (Toscane) komt zijn wijnen presenteren. Vele malen geroemd om zijn superfijne Brunello. Dat Brunello di Montalcino de laatste jaren tot de meest beroemde wijnen van Italië behoren zal niemand zijn ontgaan. Kom ervaren waar deze faam vandaan komt en grijp uw kans alle ins en outs van deze wijnproducent mee te krijgen.

Argiano zelf is een historische plaats waar gezocht werd naar de 'Ara Jani' het legendarische altaar van de Romaanse god Janus. Op de top van een prachtige heuvel, ten Zuidwesten van Montalcino, ligt de prachtige renaissance villa van dit wijnhuis.Monteabellón:
Misschien wel geen wijnland in Europa waar de kwaliteit zo in de breedte is toegenomen als in Spanje. Nadat de draconische wijnwetgeving van Franco (die onder meer irrigatie verbood) was afgeschaft, heeft de wijnbouw in veel gebieden een compleet nieuwe start gemaakt. Niet langer waren bulkwijnen het uitgangspunt, maar de jonge garde koos voor moderne kwaliteitswijnen.

Bodegas Monteabellón uit Ribera del Duero is daar een overtuigend voorbeeld van. Vroeger verkocht het zijn druiven aan een coöperatie, maar sinds 2000 vaart het onder eigen vlag. En dat begin was spectaculair. De achterstand werd in één klap omgezet in een voorsprong. Een complete nieuwe high-tech bodegas werd gecombineerd met de beste vinologische kennis die er in Spanje te vinden was. Het resultaat: prachtige, uitgebalanceerde wijnen. Kom ze proeven terwijl Felix Nieto uitleg geeft over de achtergrond van zijn wijnen.
Fromagerie Bon


Dit jaar voor het eerst op de Leidse wijndag! Voor wie hem nog niet kent (en blijkbaar onder een Leidse steen leeft) stellen wij u graag voor aan Joris van Fromagerie Bon. Na een lange reis door de culinaire wereld heeft uiteindelijk de kaas zijn hart gestolen en heeft hij een prachtige zaak op de Oude Rijn geopend op 21 november 2015. Jawel, een paar dagen na de Leidse wijndag is Fromagerie Bon alweer 2 jaar oud! Dus neem op zondag even een pauze van het wijnproeven en kom Joris feliciteren en een prachtig kaasje of zelfs kaasplankje kopen voor thuis, of om ter plekke van te genieten. 

Over Fromagerie Bon: Bienvenue chez Fromagerie Bon! Met veel passie voor Frankrijk, (wereldwijde) kazen en wijnen help ik u graag verder in mijn kaas en delicatessenwinkel gevestigd in Leiden. Wij bieden u de meest exclusieve selectie van (wereld) kazen, huisgemaakte patés en terrines. Ook kunnen wij u adviseren over bijpassende dranken en andere heerlijke producten. U kunt bij Fromagerie Bon ook terecht voor proeverijen met allerlei buitenlandse kazen, worsten en huisgemaakte patés en terrines. Ik zie u graag terug in de gezelligste kaaswinkel van Leiden. à bientôt Joris Dieker.